Valio lähetti kiitoksena toukokuun haasteeseen osallistumisesta Söpön kylmäkassin ja sen mukana tuli pieni esite  Viola-tuorejuustoista. Näitä juustoja hiukan oli vielä jaakaapissa, joten tein Sitruuna-mustikka cupcakes -gluteenittomana :)



Tästä tulee 12 muffinia:

100g voita
1prk Viola Sitruunatuorejuustoa
2dl sokeria (käytin intiaanisokeria)
2munaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
0,5tl aitoa vaniljaa
3dl Semper Finmix-seosta
2tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
(korkillinen omenaviinietikkaaa)
2dl mustikoita
1dl perunajauhoja

Sulata voi. Jäähdytä ja notkista tuorejuusto joukkoon. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rasva-tuorejuustoseos joukkoon. Sekoita sitruunankuoriraaste,vanilja , suola ja omenaviinietikka joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos nopeasti joukkoon. Yhdistä mustikat ja perunjauhot yhteen ja kääntele taikinan joukkoon.

Lusikoi seos muffivuokiin puolilleen. Kypsennä 200asteessa n.20min.

Anna jäähtyä.

Päälle voi laittaa sitruunatuorejuustoa, joka on notkistettu kermavaahdolla ja sitruunamehulla; laitoin suhteessa 50g tuorejuustoa, 1dl kovaa kermavaahtoa ja tilkkanen sitruunamehua.

Ja vielä muutama mustikka!

Ja se kylmäkassi -suloinen ja sopivan kokoinen-



Sinne mahtuu sopivasti kylmäpoletti, mehut ja riisivälipalat lapsille :)