Hiukan vaihtelua muusilaatikolle. Pikku Lyylille ei muusilaatikoita vielä tehdä, joten nakerteli lammasjauhelihaa, parsakaalia ja maissisosettaan.. Tähän siis käy muukin jauheliha...

 

400g lampaan jauhelihaa

mausteeksi: suolaa, paprikajauhetta, persilja, meirami

3 isoa porkkanaa karkeana raasteena

1-2rkl öljyä

1kg perunoita

2sipulia

mausteeksi: suolaa, meiramia, persiljaa

2rkl ruohosipulia

1dl polentaryynejä

 

Pese ja kuori perunat. Laita ne kiehumaan sipulin kanssa. Paista sillä välin lampaan jauheliha kypsäksi, mausta sopivilla mausteilla. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kun perunat ovat kypsiä, ota keitinvesi talteen ja muussaa perunat ja sipulit muusiksi ja lisää keitinvettä n.2-3dl -seos saa olla todellakin löysää mutta ei vetistä. Lisää muusin sekaan suolaa, meiramia ja persiljaa sekä polentaryynit.

Laita uunivuuan pohjalle öljy ja porkkanaraaste. Porkkanan päälle jauheliha ja ruohosipuli. Sen jälkeen peruna-polentasekoitus.

Paista uunissa 175asteessa kunnes pinta saa väriä -n. 20-30min.

(Muusiin lisättävän nesteen määrä riippuu perunoiden jauhoisuudesta ja määrästä)