Lampaan jauhelihasta mureke, jonka lisukkeeksi hunajajuureksia. Poika söi 2 lautasellista, eli lapsen suuhun maistui taas hiukan erilaiselta, vaikka raaka-aineet ne kovin tutuksi tulleet  :)

400g lampaan jauhelihaa

reilu 0,5dl kukkakaalisosetta (joko lastenruokasoseesta tai itsetehtyä)

sipuli oikein pieninä kuutioina

2rkl polentaryynejä

0,5tl mustapippuria

2rkl persiljaa

2rkl siirappia

suolaa myllystä

 

Täyte:

n.100-150g parsakaalia

2rkl maizenaa

päälle voi ripotella seesaminsiemeniä

 

Sekoita mureketaikinan ainekset hyvin sekaisin. Kun massa on tasaista, laita siitä puolet uunivuokaan ja taputtele n. 2cm paksuiseksi. Laita keskelle paloiteltu parsakaali ja maizena. Muotoile toisesta mureketaikinan puolikkaasta myös n.2cm paksuinen "katto" ja sulke seunat haarukan avulla. Laita uuniin 225astetta 10min ja alenna lämpötila 200asteeseen ja paista vielä n.35-40min. Tarkista, että mureke ei pala päältä, eli laita folio/vuuan kansi alussa...

Maistuu hunajajuuresten kanssa :)