Muusilaatikkoon voi käyttää päivän menun mukaan valinnaista jauhelihaa, kinkkurouhetta tai vatajan lisäaineetonta nakkia..

6 isoa jauhoista perunaa

2 porkkanaa

1 sipuli

1/2tl suolaa

2rkl öljyä, ripaus pippuria

(1/4tl reformi luomukasvisliemijauhetta)

 

Tee peruna-porkkanamuusi (tai esim.  peruna-bataattimuusi). Kuori ja keitä kypsäksi, ota keitinvesi talteen ja survo muusiksi. Lisää keitinvettä sen verran, että muusista tulee "syötävän" paksuista, eli ei liian tönkköä. Lisää suola ja mausteet.

Laita 1/2 muusista vuuan pohjalle. Laita päälle haluamasi liha;

 

esim. 300g paistettua jauhelihaa (mausteina suolaa, pippuria, ruohosipulia)

tai 4kpl pilkottuja Vatajan lisäaineettomia nakkeja

tai Pajuniemen keittokinkku-kuutioita

 

Levitä lihan päälle loput muusista. Laita vuoka uuniin 175astetta n.20-25min, kunnes pintaan tulee hiukan väriä.