Mietoa "mämmiä" -mämmin korviketta :)
Rehellisesti sanoen rukiin mallasmakua on hankala jäljitellä, mutta varsin kelvokasta saa gluteenittomastikin. Itselleni (aikuiseen makuun) kaipaan vahvempaa makua, mutta lapsien makuun tämä toimi!
300g luumuja
2.5dl keitinlientä
6dl vettä
1 mandariini
1.5rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
2dl tattarijauhoja
0,25dl kaakaojauhetta (tummaa)
ripaus suolaa
reilu 0,5dl hunajaa
1dl omenamehua
**
Keitä luumut runsaassa vedessä pehmeiksi. Kaada liemi talteen ja soseuta luumut. Lisää mandariini ja soseuta huolella. Lisää neste, mausteet ja viimeisenä hyvin vispaten jauhot. Kiehauta ja kaada uunivuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 2h -peitä loppuvaiheessa foliolla ettei pinta pala.
Nautitaan kookoskerman kanssa -kookoskerman sekaan sopii hyvin soseutettuna mandariini ja ripaus vaniljaa.
(mämmin kaakaojauhe antaa hiukan sitä paahteista makua ;)
Mämmin rakenne jähmettyy hiukan kun se jäähtyy, eli suoraan uunista otettuna se on melko löysää!
ennen uuniin menoa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.