Punaista quinoaa on ollut hankalasti saatavilla meidän lähialueen kaupoista -nyt sitä oli kuitenkin tullut luomuna CM-kauppiaan valikoimiin.

IMG_2621-normal.jpg

Jos Maximus saisi valita yhden lempiruokansa, se olisi tämä salaatti, punaista quinoaa, ruskeita papuja ja iso loraus oliiviöljyä.

IMG_2623-normal.jpg

Quinoa sopii myös leipätaikinaan antamaan sekä väriä, makua että ravintoaineita.

Tämä leipä oli "prototyyppi" ja tarkat jauho-mitat päivittyvät seuraavan kerran sitä leipoessa. Muut ainekset tuli mitattua :)

4dl keitettyä punaista quinoaa

3.5dl lämmintä vettä

(muista hiivan herätyslämpötila)

1tl ruususuolaa

2rkl hunajaa

3rkl oliiviöljyä

1rkl psylliumia

1/2tl ksantaania

1ps kuivahiivaa

0,5dl tapiocatärkkelystä

riisijauhoja ja täysriisijauhoja vähitellen lisäten ja kokoajan vaivaten niin, että taikinamöykky irtoaa reunoilta ja on vielä kimmoisaa (n.3-3.5dl, käytin kaikki pussin lopun jonka vuoksi laskut meni sekaisin). Kun kosketat taikinaa, se ei tarraa tiukasti sormiin.

Kohota leivinliinan alla 20min (kohosi reippaasti) ja paista uunissa 200asteessa n.30-35min.

Anna vetäytyä tovi ennen leikkaamista.

IMG_2625-normal.jpg

IMG_2624-normal.jpg