Viikonloppuisin otan lapset yleensä vuorotellen keittiöön. Kaksi vkoa sitten pöydällä oli siemeniä, jauhoja, kasviksia ja täysriisijauhoja. Molemmat saivat itse valita omaan leipäänsä ainekset ja pienellä avustuksella saivat myös valmistaa eväsleipänsä. Hauskaa ja herkullista -nyt on pakkasessa useampia siivuja syksyisiä leipiä.
Tässä
Lyylin porkkana-mantelileipä
5dl vettä
1dl kokonaisia manteleita
2 porkkanaa
2rkl hunajaa
0,5dl öljyä
0,5dl sokerijuurikaskuitua
1ps kuivahiivaa
1dl quinoajauhoja
350g vuohelan täysleipäseosta (riisi&tapioka)
Laita vesi, mantelit, kuoritut porkkanat, öljy ja hunaja tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Kuumenna seos hiivan herätyslämpötilaan ja lisää kuivat aineet (jauhot joihin hiiva on sekoitettu) ja sekoita huolella 5-7 minuuttia. Kaada joko karkeilla riisijauhoilla leivitettyyn leipävuokaan tai leivinpaperilla päällystettyyn kulhoon . Lyyli halusi ripotella pohjalle siemeniä..
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Paista uunissa 175asteessa n.45min, uunista riippuen, peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla ettei pinta pala.
Tästä saatiin monet rakennuspäivän eväät aikaiseksi!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.