Mamman juhlien suklainen "sacher-tyyppinen" kakku.

IMG_1636-normal.jpg

Pohjan teen suklaiseen kakkuun aina tällä "luotto-ohjeellani" (joka on pari vuotta sitten Maximuksen synttäreille kehitelty) joka maistuu kaikettomuudestaan huolimatta koko joukolle. Nyt vaihdoin perunasoseen banaaniin.. sopii niinkin :)

 

Pohja

2dl täysriisijauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
0,5tl ksantaania
2dl intiaanisokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
75g tummaa suklaata (maidoton, soijaton esim.plamil)
1dl neitsyt kookosöljyä sulatettuna
2dl banaania soseutettuna (n. 1 iso bansku)
vajaa 1dl riisimaitoa
1 korkillinen omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet yhteen. Sulata tumma suklaa vesihauteessa.Laita riisimaidon sekaan omenaviinietikka ja anna seistä hetken aikaa. Sen jälkeen yhdistä suklaasula ja sulatettu öljy. Sekoita joukkoon banaani-sose ja riisimaito. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Paista 175asteessa n.45-50min. Muista jauhottaa vaikka karkeilla riisijauhoilla vuoka.

ANNA JÄÄHTYÄ HYVIN ennenkuin kippaat -eli kookosöljyä käytettäessä kakku on rakenteeltaan parempi siirrellä kun se on saanut jäähtyä kunnolla.

pala-normal.jpg

Väliin ja pintaan kerrokset aprikoosimarmeladia/aprikoosihilloa:

1 dl intiaanisokeria

 4 dl vettä

n.200 g kuivattuja, pehmeitä luomuaprikooseja

Laita sokeri, vesi ja pilkotut aprikoosit kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä hiljaa poreillen 20 - 30 min.
Purkita ja jäähdytä.

(sauvasekoittimella hienoksi, niin soveltuu kakun pintaankin)

Päälle:

150g maidotonta ja soijatonta tummaa suklaata

1rkl kookosöljyä

0,5dl Kookoskermaa (santamaria)

Sulata suklaa&öljy ja sekoita kookoskerma joukkoon, jotta seos notkistuu. Levitä mahdollisimman tasaisesti kakun pinnalle ja laita kylmään.

Kakku kannattaa ottaa esiin n. 30min ennen tarjoilua (paisti kesäkuumalla), jotta suklaa pinnassa hiukan pehmenee..

Kakku on todella suklainen!