Sain jokin aika sitten lahjaksi hyvin hyvin vanhan

Keittotaito-kirjan.

IMG_1614-normal.jpg

Sitä on hartaasti luettu muutamassa sukupolvessa ennen minua ja nyt minä luen sitä yhtä suurella hartaudella oppien uusia (vanhoja) niksejä. Ihaninta tässä kirjassa on aidot maut, ohjeiden kirjoitusasu ja eniten hämminkiä on herättänyt paistolämpötilat. Ne ovat hyvin vieno, vieno, kohtalainen, kuumanlainen, keskinkertainen, hyvänlainen, hyvin kuuma -variaatioita on enemmänkin.

Kirjan helmiä ovat lihan paloittelut ja runsaat riistan käsittelyohjeet. Kokonaisuudessaan tämä on keittokirjojen helmi.

IMG_1615-normal.jpg

Monta ohjeistusta herättää ihmettelyä, kuten; valkuaiset hierotaan kulpissa, lusikka aina pyörien samaan suuntaan. Marenki paistetaan perunajauhojen päällä. Käytetään seulottuja jauhoja.

Tästä tulee valmistettua varmasti monta uutta (vanhaa) leivonnaista. Yksi kokeiluun menevistä on

Mitä kauemmin -sitä paremmat

-Siinä viehättää paitsi nimi, siihen käytetään keltuaisia ja se paistetaan hitaasti uunissa. Ja siihen käytetään pestyä voita :) Katsotaan mitä siitä tuleekaan...