Viime viikonloppuna tein parini ohjeella välipalapatukoita luisteluretkelle :) Väliin tulevaa mustikkahilloa tulee varmasti tehtyä vielä monta kertaa -osa tämän reseptin hillosta katosi puuron päällä!

Ohjeen munat korvasin paketissa tulleella no egg-jauheella

IMG_1259-normal.jpg

1,8dl mantelijauhoja

1,2dl kookos jauhoja

2 tl hienoksi jauhettua pellavansiementä

½ tl ruokasoodaa

½ tl kanelia

¼ tl merisuolaa

0,6dl kookosöljy, huonelämpöistä

0,6dl hunajaa tai vaahterasiirappia

2 tl no egg+4rkl vettä

(-eli 2 munaa oli ohjeessa)

1 tl vaniljasokeria

3,5dl mustikkahilloa (ohje alla)

3 rkl vettä


Ohjeet:

1. Lämmitä hilloa ja vettä kattilassa miedolla lämmöllä sillä aikaa kun valmistat taikinan.

2. Yhdistä jauhot, 2 tl pellavansiemenrouhetta, ruokasooda, kaneli ja suola kulhossa.

3. Yhdistä kookosöljy, hunajaa ja vanilja uute kulhossa ja vatkaa 30 n.sekunttia.

4. Lisään joukkoon hitaasti kuivat aineet ja vatkaa seosta kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet (noin 1 minuutti).

5. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palloksi. Aseta pallo muovikelmun päälle ja painele levyksi. Kääri tiukasti ja jäähdytä jääkaapissa 20 minuuttia.

6. Poistetta hillo liedeltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

7. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

8. Ota toinen levy jääkaappistaja aseta se leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi levyn päälle, ja kaulitse kunnes on n. 8mm paksu.

9. Leikkaa taikina isoksi neliöksi ja sen jälkeen pienemmiksi paloiksi 10cm x 5cm. (vaikka pizzaleikkuria käyttäen).

10. Levitä 2 rkl hilloa kunkin pienen palan päälle, jättäen reunoille n. 1cm reunus.

11. Ota toinen levy jääkaappista ja toista vaiheet 8 ja 9.

12. Nosta lastan avulla varovasti taikina pala ja aseta se hillolla päälystetyn palan päälle.

13. Kostuta hieman sormeasi vedessä ja liitä palasten reunat yhteen tiiviisti.

14. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia.


Mustikkahillo


7dl mustikoita

1dl hunajaa


Laita mustikat keskisuurten kattilaan ja murskaa ne esim. haarukalla. Lisää hunaja- kiehauta keskilämmöllä. Sekoita säännöllisesti kunnes seos on kiehunut 15-20 minuuttia ja se alkaa paksuuntua.Paras tapa testata, onko valmista on laittaa lusikallinen pakkaseen 5 minuuttia. Jos hilloa ei voii helposti kaataa lusikasta se on valmista.


IMG_1264-normal.jpg


Makuraadin mielestä patukat olivat hurjan hyviä ja ravintoarvoltaan perinteisiä patukoita parempia -pitivät nälkää hyvin poissa :)


IMG_1257-normal.jpg

-Suoraan uunista otettuna-