.. Lyylin syntymäpäivien "varaslähtö" ja saimme kunniavieraita suvun vanhimmasta päästä. Monta oluen ystävää kun oli koolla, päätin tarjota jälkiruokakahvilla Olut-kakkua ja pikku-kuohuja :) Eli aikuiseen makuun Marian pienestä leipomosta lainattu ja gluteenittomaksi muunneltu guinnes-kakku ja lapsille suklaamuffineita kuohu-kuorrutteella :)

IMG_1329-normal.jpg

"Iso-kuohu"

IMG_1326-normal.jpg

"Pikku-kuohu"

(eli suklaamuffinit kookos-tomusokerikuorrutteella)

 

Guinness-kakku (gluteeniton)

-eli koska guinnessia ei voida käyttää, kakkua ehkä tulisi kutsua kukko-kakuksi :)


Pohja
250 ml Tummaa kukko-olutta
250g voita
1.5dl kaakaojauhetta
4dl hienoa sokeria
120 ml prk smetanaa
2 munaa
1 rkl  vaniljasokeria
4dl semper finmix jauhoja
2,5 tl  soodaa

Kuorrute:
300g tuorejuustoa
3dl  tomusokeria
2dl kuohukermaa

 

- Kuumenna uuni180 ° C
- Kaada kukko-olut isoon kattilaan, lisää voi viipaleina, anna lämmetä kunnes voi sulaa. Lisää siivilän läpi kaakao sekä  sokeri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa smetanan kanssa munat ja vanilja ja kaada voiseokseen. Yhdistä jauhot ja sooda ja siivilöi taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina vuokaan. Käytin silikonista kakkuvuokaa, jonka nostin uuniin ritilän päällä. Paista keskitasolla 50min-1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa ritilän päällä.
-Kun kakku on jäähtynyt. Laita se tarjoiluastian päälle ja valmista kuorrute. Vatkaa kevyesti tuorejuusto tasaiseksi, siivilöi sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja vatkaa kunnes kuorrutteesta tulee paksua ja kuohkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle niin että se muistuttaa olut-tuopin vaahtoa...
 
IMG_1323-normal.jpg
 
Pikku-kuohut on tehty aikaisemmalla suklaamuffinssi-reseptillä,
joka löytyy täältä!
 
IMG_1325-normal.jpg
 
("Guinnes")Kukko-kakkua jäi muutama palanen -kakku on mehevä ja seistyään muutaman tunnin jääkaapissa, maut tulevat hyvin esiin. Maltainen vivahde sopii kaakaon kanssa -ja onneksi on gluteenitontakin olutta :) Tätä teemme uudestaankin -kun taas koolla on oluen ystäviä -Mies tykkäsi todella paljon! <3
-joten kiitokset Marian pieneen leipomoon ideasta <3
 
IMG_1338-normal.jpg
-yksi jäljelle jääneistä palasista-