Slyni yksi resepteistä joulukuussa oli karamellimantelit. Täytyy sanoa, että tästä saa hyvin herkullisia muunnoksia jokaiseen makuun -tein intiaanisokerilla, joka ylläri ylläri ei sulanut pannulla. Se paahtui, ihana tuoksu tuli, mutta ei liuennut eikä sulanut sitten millään. Jotta sokeri ei palanut, lisäsin pannulle 1rkl vettä -ja kas, sekunnissa koko sokeri ihanaa sulaa. Sen jälkeen joukkoon mausteet. Lopuksi mantelit ja tässä kuvassakin näkyvät kurpitsansiemenet!
Jäähtymään leivinpaperin päälle ja tunnin päästä ne saa hyvin irroteltua toisistaan! Namipäivän herkkuja :) -Kittos Slyni -näitä teimme jouluna ja tehdään taatusti Lyylin synttäreille maaliskuussa :)

1dl sokeria (meillä inkkarisokeria)
0,5tl kanelia
0,5tl kardemummaa
0,25tl muskottipähkinää (tämän jouduin jättämään pois)
0,25tl suolaa
150g manteleita
(lisäksi kurpitsansiemeniä n. 1dl)

Ja Mantelit voi vaihtaa cashewpähkinöihin, aurigonkukansiemeniin.... :)