Lyylin luumuleipää -tätä syö mielellään ja hedelmäsosetta vaihtamalla saa vaihtelua muutenkin! Nyt vaan on koivun siitepölyaikaan hiukan hedelmävalikoima karsiutunut.. Syksyllä sitten lisää hedelmäherkkuja...
2.5dl vettä
1tl psyllium
1tl suolaa
2rkl siirappia/hunajaa
2dl tattarirouhetta
0,5dl seesaminsiemeniä
0,5dl perunajauhoja
1ps kuivahiivaa
0,5dl maissijauhoja
2dl tattarijauhoja
1prk bona luumusosetta
Sekoita vesi (muista hiivan herätyslämpötila +42astetta) ja psyllium yhteen, anna turvota hetken aikaa. Lisää joukkoon suola ja siirappi. Lisää tattarirouhe ja siemenet. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita pienissä erissä hyvin vaivaten taikinaan. Lisää lopuksi bona luumusose (sis. tapiocatärkkelystä). Sekoita huolellisesti 2-3min ja kaada leipävuokaan. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa 20min ja paista uunissa 200asteessa n.35min. Peitä tarvittaessa lopuksi leivinpaperilla ettei pinta pala.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.