Meillä on jääkaapissa aina vaihdellen siemen"maitoja", vilja"maitoja" tai manteli"maitoa". Niitä ei kukaan meillä sellaisenaan juo,  mutta tuovat ravintoarvoa ruuanlaitossa ja leivonnassa. Ja jokseenkin on helpompi tehdä esim. kastikkeet näistä -ei pelkästä vedestä.

Säilytän "maitoja" lasisessa purkissa jääkaapissa. Minulla on tuollaisia pahvisia nimirenkaita, joihin aina laitan valmistuspäivän, niin on helppo katsoa kuinka kauan sitä voi vielä käyttää -muistiini en näissä uskalla luottaa...

Täältä aikaisemmista postauksistani löytyy nuo reseptit -tai oikeastaan ohjeet kuinka noita siemenmaitoja olen tehnyt -jokaisessa postauksessa näkyy myös paikka, josta olen itse ohjeen löytänyt, sillä näiden tekeminen ei toki ole mikään oma ideani tai uusi juttu :)

Hamppu"maito" (öljyhampunsiemenistä)

Quinoa "maito"

Manteli "maito"

Cashew "maito"

Seesaminsiemen"maito"

Riisi"maito"

 

Itse tykkään ruuanlaitossa paljon tuosta öljyhampunsiemensistä tehdystä juomasta, sillä se käyttäytyy muna-maidon tavoin ruuanlaitossa -sen tähden sitä on mukava käyttää esim. laatikoiden valmistuksessa ja kiusauksissa :)