Karitsan palapaistista otin osan sivuun ja tein osasta lammaspataa, johon tuli kasviksia myös. Eli voi käyttää joko palapaistin lihaa tai haudutella pataan omat lihat!
350g karitsan palapaistia (olen tehnyt myös lampaan paistista paloitellen kuutioiksi)
(palapaistiin olin lisännyt jo mausteet, eli 700g lihaa laitoin 1tlmeiramia,1rklpersiljaa, 1tlruohosipulia, valkopippuria ja suolaa)
1 sipuli pieninä kuutioina
2 porkkanaa pieninä kuutioina
8pientä/4 isoa perunaa
vettä
suolaa ja pippuria maun mukaan
Jos käytät valmiiksi hautumassa olevaa palapaistia, niin ota se erikseen kypsymisen loppuvaiheessa. Jos taas teet alusta lähtien,niin paista liha kevyesti pannulla, lisää mausteet ja sipulikuutiot. Lisää vettä sen verran että juuri ja juuri peittyvät. Anna hautua miedolla lämmöllä n.40min. Kuori ja paloittele porkkana ja perunat. Lisää ne pataan ja anna hautua n.30min. Tarkista että lihat ovat mureita ja perunat kypsiä.
Pataan sopii myös bataatti tai ruusukaali. Molempia olen vaihtelun vuoksi lisännyt välillä :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.