Hamppumaito on ollut hyvä "löytö" meidän ruuanlaittoon. Sillä korvaa kätevästi munamaidon leivonnassa ja leivonnaistaikinoissa sen myötä myös jauhojen määrä vähenee!

Alunperin törmäsin öljyhampunsiemeneiin luontaistuotekaupassa, jossa kehotettiin käymään vegaaniliiton sivuilla lukemassa aiheesta lisää. Eli täältä löytyy ne sivut. Ja sieltä löytyy myös paljon hamppuasiaa ja maito-ohjekin -se alkuperäinen :)

 

2.5dl yön yli vedessä liotettuja hampunsiemeniä -kaada vesi pois.
7-8dl vettä
ripaus suolaa
(makeutusta jos tarvitsee)

Muuten sama ohje, kuin noissa siemenmaidoissa yleensä, eli liotetut siemenet tehosekoittimeen ja tehosekoitin päälle. Puhdas vesi lisätään  vähitellen, niin että seos on mahdollisimman hienojakoista. Sen jälkeen harson läpi (tai pienireikäisen siivilän) valutetaan...

Ja jos on tarkoitus käyttää munamaidon asemesta, niin veden määrää kannattaa hiukan pienentää!

 

Tuota siivilöinnin jälkeistä siemenmurskaa ei kannata heittää pois, vaan käyttää leivontaan. Lisäilen muutaman leipäohjeen jossain vaiheessa!!