Tulevia synttäreitä ajatellen kokeiltiin ja kehiteltiin muffini-reseptiä, joka maistuisi kaikille :)

 

3dl jauhoja (käytin 0,5dl peruna, 0,5dl tapioca, 2dl riisijauhoja)

0,5dl hiutaleita (tässä erässä kaurahiutaleita)

1dl intiaanisokeria

2.5tl leivinjauhetta

ripaus soodaa (1/2 maustemitallista)

0,5dl öljyä

2dl riisimaitoa/kauramaitoa

1tl omenaviinietikkaa

(1rkl vaahterasiirappia)

2 banaania kuutioina

1/2 levyä sopivaa suklaata (esim. plamil luomu soijaton, maidoton)

(ripaus inkivääriä )

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä öljy, riisi/kauramaito ja omenaviinietikka. Lisää neste kuiviin aineksiin. Lisää pieneksi pilkotut banaanit ja raasta taikinaan muutama pala suklaata. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Sulata loppu suklaa vesihauteessa/mikrossa. Laita silikonisiin muffivuokiin taikinaa reilu 1rkl pohjalle, paina siihen pieni kuoppa jauhotetulla sormella ja laita kuoppaan teelusikalla nokare sulaa suklaata. Peitä suklaa ruokalusikallisella muffitaikinaa. Suklaa on ihana yllätys muffin keskellä! Paista muffineja uunissa 200asteessa 15-20min, kunnes pinta on saanut väriä ja muffini irtoaa hiukan reunoista. Koristele halutessasi tomusokeri-suklaakuorrutteella ja koristerakeilla (huom. isossa osassa koristerakeita on vehnää). Jos taikinaan lisää suluissa olevat vaahterasiirapin ja hiukan inkivääriä, saa vaihtelua!

 

Kuvassa myös tattaririeskat!