2dl vettä (kuumaa)

0,5rkl psylliumia

2rkl öljyä

1/2tl suolaa

1dl kasvisraastetta (oon tehnyt porkkanasta, mutta bataattia voisi kokeilla...)

1dl keitettyä quinoaa

2dl jauhoja (olen käyttänyt riisi+tattarijauhoja)

1-2rkl siirappia/hunajaa

1pss kuivahiivaa

 

Ensin huuhdo huolellisesti ja keitä quinoa kypsäksi. Sekoita psyllium veteen ja anna turvota n.10min. Lisää öljy, suola, kasvisraaste ja keitetty quinoa. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot vähitellen taikinaan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita vähintään 5min. Annostele silikonisiin muffinssivuokiin lusikalla, noin puolilleen. Anna kohota liinan alla 30min (melkein kaksinkertaseksi) . Paista 200asteessa 10-15min. Irrota kypsät sämpylät silikonivuuista ja peittele, etteivät kuivu!

(Ohje on allergialiiton ensitietopäiviltä 2009, muokattuna meille)