Kaksi lautasellista upposi pojalle -eli vaihtelu virkistää ja lisää ruokahalua :) Resepti oman kokeilun tulos -kesäkurpitsa hiukan mehevöittää lasagnea!!

 

8-10 lasagnelevyä (orgran munaton,gluteiinton,maidoton, soijaton sis. maissia ja riisiä)

1 iso kesäkurpitsa raasteena

 

Jauhelihakastike:

2 sipulia

400g jauhelihaa

1tlk tomaattimurskaa (yrttimaustettua)

1,5dl vettä

0,5tl reformi luomu kasvisliemijauhetta

1/4 tl pippuria

1rkl ruohosipulia

2tl persiljaa

(paprikaa, pizzamaustetta, suolaa maun mukaan)

 

Valkokastike:

4rkl öljyä

4rkl maissijauhoja

6dl kauramaitoa (riisimaitoa)

2 laakerinlehteä

0,5tl valkopippuria

0,5tl suolaa

 

Öljyä lasagnevuoka. Raasta kesäkurpitsa. Valmista jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta, lisää vesi ja tomaattimurska. Anna hautua n.5min miedolla lämmöllä, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Valmista valkokastike: Sekoita öljy, maissijauhot ja kauramaito vispilällä, kuumenna levy ja annan kastikkeen pulpahtaa muutaman kerran. Lisää mausteet ja pienennä lmpöä ja anna hautua miedolla lämmöllä, sekoitellen n.10min. Poista laakerinlehdet.

Laita öljytyn vuuan pohjalle kurpitsaraastetta ja hiukan jauhelihakastiketta. Lisää ensimmäiset lasagnelevyt. Levyjen päälle jauhelihakastiketta, kesäkurpitsaraastetta ja valkokastiketta. Levyt ja toista samalla tavalla. Päällimmäinen kerros kesäkurpitsaraastetta ja valkokastiketta. Itse laitoin kolme kerrosta lasagnelevyjä. Muista laittaa päällimäisen kerroksen päälle reilusti raastetta ja valkokastiketta, jotta levy ei kärvähdä uunissa!

Uuniin n.175 astetta ja 40-50min. Anna vetäytyä 10min ennen tarjoilua!