Raparperi-omenakeikauskakku

 

Vuokaan:

50g sopivaa margariinia

1dl fariinisokeria

5dl raparperin palasia

2omenaa kuorittuna, kuutioituna

 

Taikina:

150g sopivaa margariinia

1.5dl intiaanisokeria

1dl omenapilttiä (lastensose)

2rkl perunajauhoja

2.5dl jauhoja (käytin 1dl kaura, idl täysriisi ja o.5dl maizena)

1tl leivinjauhetta

1maustemitta ksantaania ja psylliumia

1tl vaniljasokeria

0,5tl soodaa

1rkl hunaja-omenaviinietikkaa

 

Tasapohjaiseen kakkuvuokaan pohjalle laitetaan sokeri ja margariini. Vuoka uuniin 175astetta n.3min, kunnes rasva on sulanut. Rasva-sokeriseos tasoitetaan ja päälle laitetaan raparperi ja omenakuutiot. Sen jälkeen valmistetaan taikina: Vaahdota rasva ja intiaanisokeri. Lisää vaahtoon omenasose. Sekoita jauhot eri kipossa yhteen leivinjauheen, ksantaanin, psylliumin ja vaniljasokerin kanssa. Lisää ne taikinaan yhdessä hunajaomenaviinietikan kanssa. Sekoita vain sen verran että taikina on tasainen. Laita taikina omena-raparperien päälle. Kypsennä uunissa 175asteessa 45-50min. Anna jäähtyä hiukan ennenkuin kumoat lautaselle!

Kakku on pehmeää, jos käytät pakastettua raparperia/omenaa muista laittaa niiden joukkoon 1rkl perunajauhoja, jotta neste ei pehmitä taikinaa liikaa!

 

Hyvää kauravaniljakiisselin kanssa!