150g sopivaa margariinia (maidoton, soijaton)

1dl intiaanisokeria (alkuperäistä)

1dl sopivaa hedelmäsosetta (esim. piltti omena)

3dl jauhoja (käytin 0,5dl maizena, 1,5dl kaurajauhoja, 1dl amaranttijauhoja)

vajaa 0,5tl ksantaania, 0,5tl psylliumia

1.5tl leivinjauhetta

 

Täyte:

3-4 raparperin vartta (pesty, kuorittu, pilkottu)

1rkl perunajauhoja

(intiaanisokeria, kanelia)

 

Murut pinnalle:

75g margariinia sulana

vajaa 2dl hiutaleita

3/4dl intiaanisokeria

vajaa 1dl jauhoja

 

Vaahdota pohjan margariini ja sokeri. Lisään hyvin sekoittaen hedelmäsose. Sekoita jauhojen sekaan psyllium, ksantaani ja leivinjauhe. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Painele taikina öljyttyyn piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen -myös vuuan reunoille. Laita päälle raparperi ja ripottele raparperien päälle perunajauhot sekä halutessasi sokeri ja kaneli. Sekoita murun ainekset yhteen ja "murustele" lopuksi piirakan täytteen päälle. Uuniin 200astetta n.25-35min -niin että saa hiukan väriä.

Lämpimänä piirakka on melko pehmeää, mutta kylmänä on helpompi paloitella.

Hyvää sellaisenaan, kaurajäätelön/riisivaniljakiisselin kanssa!