Poika tykkää eniten riisipadasta, jossa osa riisistä on quinoaa. Samoin pata on hiukan kosteampaa kuin tavallinen risotto. Kasviksia vaihtamalla saa vaihtelua :)

1.5dl täysjyväriisiä (keittoaika 35min)

1dl Quinoa-jyviä

6dl vettä

0,5tl Reformi luomu kasvisliemijauhetta TAI 1/2tl suolaa

 

Keitä riisi-quinoa kattilassa erikseen. Huuhtele quinoa hyvin (itse käytän pientä teesihtiä, josta siemenet ei karkaa lavuaariin). Lisää riisit ja quinoat kiehuvaan veteen, lisää liemujauhe tai suola. Pienennä lämpötilaa ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt riisi-quinoaan ja ne ovat kypsiä. Tällä välin valmista muut:

300g broilerin/kalkkunan suikaleita MAUSTAMATON

paistamiseen öljyä

2 isoa porkkanaa

4-6 maa-artisokkaa (riippuen koosta)

sipuli

n.10 ruusukaalia

1rkl ruohosipulia, 0,5rkl persiljaa

1/2tl pippuria, meiramia ja ripaus suolaa

3-4dl vettä

 

Kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi vihannekset. Myös maa-artisokka. Ota ruusukaalin päällimmäiset lehdet ja kanta pois ja pese ne-halkaise kahtia tai jos ovat isoja niin lohko neljään osaan. Paista broileri paistokasarissa öljyssä,lisää mausteet ja pilkotut kasvikset (paitsi ruusukaali). Lisää vettä n.3dl ja alenna lämpötilaa. Anna hautua kannen alla reilut 5min. Lisää ruusukaalit ja tarkista että pohjalla on vettä, ettei kasvikset pala pohjaan. Anna hautua kannen alla n.15min kunnes kasvikset on kypsiä ja broileri mureaa. Lisää tarvittaessa vettä. Kun kasvis-broileri on kypsää, lisää riisiquinoa sekaan, sekoita, ota levy pois päältä ja anna muhia jälkilämmöllä 5-10min. Maku tasoittuu.

Annoksen päälle laitan lorauksen (n.1tl) öljyä.

 

Kasviksia voi vaihtaa esim. bataattiin, kukkakaaliin tai kesäkurpitsaan. Kesäkurpitsa tosin kypsyy niin nopsaan että se kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa ettei mene ihan muusiksi. Myös parsakaali sopii.