Ohjeesta tulee 12 sarvea:

4dl jauhoja (itse käytän 2dl täysjyväriisijauhoja,1dl tapiocatärkkelystä, 1dl maissi/tattarijauhoja)

1/2tl psylliumia

1/2tl ksantaania

2tl leivinjauhetta

0,5dl oliiviöljyä ( tai jos on sopiva margariini niin sitä 50g)

2,5dl vettä (riisimaitoa, Natumi)

1dl perunasosetta/bataattisurvosta

3/4tl suolaa

Täyte:

70g pajuniemen kinkkua rouheena

1/2 sipulia pienenä silppuna

1dl kesäkurpitsaraastetta

1rkl ruohosipulia

 

Sekoita psyllium lämpimään veteen ja anna turvota 10min. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja ksantaani. Lisää öljy, perunasose ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Valmista täyte pilkkomalla ainekset ja sekoittamalla yhteen. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli SILIKONISEN alustan päällä jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi levyksi ja jaa pyörylät kuuteen sektoriin. Laita täytettä sektorin leveimpään päähän ja kierrä sektorit "sarviksi" aloittaen leveästä päästä. Taivuta sarven muotoon ja laita leivinpaperille. Paista sarvia 225asteessa 12-15min, kunnes ovat kypsiä. Taikina on vaaleaa ja koska allergiselle ei voidella kananmunalla, niin jäävät vaaleaksi...

 

Muunnos, Kinkun kaveriksi kesäkurpitsan tilalle tomaattikuutioita n.1dl ja mausteeksi ripaus basilikaa!