Samaisena iltana hedelmäisen leivän perään laitoin focaccian.

5dl vettä
25ghiivaa
1rkl psylliumia
3rkl oliiviöljyä
1.5tl suolaa
2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
4dl vaaleaa gluteenitonta leipäjauhoseosta

150g aurinkokuivattuja tuomaatteja
4 valkosipulinkynttä
1dl siemenseosta
sormisuolaa
salviaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna seistä hetki. Lisää öljy, suola ja jauhot. Sekoita huolellisesti n.5min. Levitä leivinpaperin päälle ja anna kohota n.20min

Saksi aurinkokuivatut tomaatit pinnalle (Itseasiassa laitoin osan taikinaan). Sivele pintaan öljyä tomaateista.Ripottele valkosipuli ja siemenet. Lopuksi salviaa ja sormisuolaa.

Paista 225asteessa n. 20min

Ja sitten nauttimaan :)



- ja kyllä, osa kärähti aurinkokuivatuista tomaateista, osa oli suojassa sisällä ja osa päällä säilyi -se ei herkuttelua haitannut, hiukan tummemmat sai otettua pois... ensi kerralla taidan laittaa kaikki sisälle taikinaan, sillä gluteeniton taikina ei kohonnut niin paljoa, että ne olisivat "uponneet" suojaan kuumaa uunia pakoon..  :)

Hyvää oli!