Pojan laskiaispullat (munaton, maidoton, luontaisesti gluteiiniton, soijaton -mutta maukas)

2.5dl vettä (natumin riisimaitoa)

0,5tl psylliumia

0,5dl hedelmäsokeria

0,5dl intiaanisokeria

0,75dl rypsiöljyä

4-4,5dl riisijauhoja (itse käytän täysjyväriisijauhoja, joita tarvitaan hiukan vähemmän)

0,5dl tapiocatärkkelystä

1dl tattarijauhoja

1ps kuivahiivaa

0,5tl ksantaania

ripaus kardemummaa ja kanelia

ripaus suolaa

 

Täyte:

Omenasosetta tai vadelmista tehtyä sosetta

 

Lämmitä vesi/riisimaito ja lisää joukkoon psyllium. Annan seistä hetki, jotta psyllium alkaa hyytyä. Lisää öljy, sokerit, mausteet. Sekoita pieneen määrään jauhoja ksantaani ja kuivahiiva -lisää hyvin sekoittaen (tarkista että nesteen lämpötila on kuivahiivalle sopiva eli n.42astetta, hieman kädenlämpöistä lämpimämpi. Sekoita lastalla/puulisikalla voimakkaasti ja lisää jauhoja pienissä erissä. Taikina on jauhojen lisäyksen jälkeen tarttuvampaa ja löysempää kuin tavallinen pullataikina. Ja jos lisää liikaa jauhoja, tulee taikinasta liian kuivaa ja pinta lohkeilee uunissa. Sekoita huolellisesti. (Voit myös käyttää yleiskonetta, jolloin "sitkoa" tulee enemmän. Nostele taikinasta silikonisiin vuokiin 1/2 osa vuuan kokoisia osia taikinaa. Laita ripaus raesokeria päälle ja anna taikinan kohota hyvin lämpimässä paikassa liinan alla kunnes pulla on kohonnut muffinssivuuan yläosan kohdalle. Paista uunissa 200-225 astetta kunnes pinta saa hiukan väriä ja pulla irtoaa reunoilta (n.20-25min).

 

Jäähdytä pullia hiukan ja halkaise. Täytä pulla hedelmä/marjasoseella.

Vinkki: Jos haluaa kermavaahdon näköistä täytettä, säilytä pakkasessa banaaniviipaleita ja ota n.1.5dl niitä astiaan ja vaahdota. Banaanivaahto pysyy koossa 15-30min ja on maukasta "kermavaahdon" korviketta :)